BORNE/DEURNINGEN – De handbalvrouwen van Borhave uit Borne sleepten vanavond een gelijkspel uit het vuur bij Vlug & Lenig in Limburg. DSVD uit Deurningen ging na een grillig scoreverloop bij SEW jammerlijk met 28-26 ten onder en het bestuur na afloop trainer Jildou Dijkstra.
Borhave is nog steeds in de race voor een plek de kampioenspoule, terwijl DSVD zich helemaal kan richten op lijfsbehoud in de degradatiepoule van de eredivisie van het vrouwenhandbal, met een nieuwe trainer.
V&L-Borhave
Beide teams legden een aantrekkelijke en flitsende wedstrijd op de vloer. Het ging van begin tot einde op en neer. Beide ploegen hopen zich te kwalificeren voor de kampioenspoule en lieten zien dat ook te verdienen, al bestaat de kans dat één van hen dat net niet haalt. Voor speelsters en toeschouwers zou het zonde zijn als één van de twee teams naar de degradatiepoule wordt verbannen. Ze gaven elkaar in Geleen niets toe. Bij rust leidde de thuisclub met 15-13, in de tweede helft werd het een zinderende pot en kort voor tijd leidden de Bornse vrouwen met 30-31 (door één van de tien treffers van Eline Legtenberg ), dat zou een voor Borne prima eindstand zijn geweest, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de 31-3 gerechtigheid betekende. Het was een wedstrijd die geen winnaar of verliezer verdiende, maar die in de kampioenspoule maar moet worden beslist.
SEW-DSVD
Na de nederlaag bij SEW in West-Friesland besloot de Deurningse technische commissie om trainer Jildou Dijkstra te offeren op het altaar van de teleurstelling, in een poging om DSVD straks in degradatiepoule met een schokeffect voor de eredivisie te behouden. Het was wrang dat dit gebeurde na één van de betere wedstrijden die DSVD dit seizoen speelde, want in grote delen van de wedstrijd heersten de Twentse vrouwen. In het eerste bedrijf won DSVD met 13-17, maar in het tweede wist SEW met 15-9 op te eisen, waarmee die ploeg met 28-26 de baas was en het lot van de Deurningers en hun trainster bezegelden. Dijkstra het ontslag niet te hebben zien aankomen. De hoop is dat er een schikeffect ten goede optreedt, waardoor rechtstreekse degradatie wellicht kan worden afgewend.