Zaterdag 21 september 2024
Twentesport

Ex-speler van FC Twente een jaar technisch directeur

Geplaatst op 6 juni 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het komende seizoen is Jan Streuer technisch directeur bij FC Twente. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. Hij tekent een contract voor maximaal een jaar en treedt per direct in dienst.

Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan heeft de club met de 69-jarige Streuer vanwege diens ‘jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland de juiste man in huis gehaald. (…). De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd hebben die indruk nog eens bevestigd. Ik ken hem uiteraard goed uit de tijd bij Vitesse en ik heb veel vertrouwen in een hernieuwde samenwerking. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat hij ooit bij FC Twente zijn profloopbaan begon.’

Streuer kwam als voetballer in 1969 bij FC Twente in de wei en vertrok vijf jaar later naar Groningen. Hij speelde vervolgens voor MVV, FC Utrecht en Harelbeke.

Trainer/scout
Na zijn actieve spelerscarrière ging Streuer aan de slag als trainer bij FC Utrecht en werd vervolgens Hoofd Scouting en Manager Voetbalzaken bij Vitesse. Hij was tot 2007 werkzaam voor de Arnhemse club. Dat jaar maakte hij de overstap naar Shakhtar Donetsk waar hij directeur scouting en technisch adviseur werd. Streuer was acht jaar in dienst bij de Oekraïense club, daarna startte hij zijn eigen sportmanagementbureau.

FOTO: fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief