Zaterdag 21 september 2024
Twentesport

Tour du Moulin

Geplaatst op 14 juni 2020 door   ·   Geen reacties

Als het allemaal doorgaat de Ronde van Frankrijk gewoon door, zij het later, want van 29 augustus met de start in Nice tot en met 20 september, waar eerder sprake was van een 107-editie van de Tour de France die over twee weken zou beginnen met de slotetappe 19 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Het is te hopen dat hrt doorgaat in wat mogelijk een hete herfst wordt.

Het verlate doorgaan is uiteraard wel nog steeds afhankelijk gesteld van de situatie die verband houden met de coronaperikelen. Als de drieweekse fiestocht doorgaat is de route ongewijzigd. De start van de drie weken durende wielerwedstrijd is gepland als gezegd in Nice en uiteraard is traditiegetrouw de laatste finish de van de Grote Ronde op de Champs-Élysées in Parijs.

Wat mij betreft wordt het de veiligste editie ooit, zeker van de afgelopen vijftig jaar, want met dagelijkse coronacontroles, maar vooral zonder die hypergevaarlijke drommen halvegaren op de smalste bergweggetjes, uitgedost als carnavalsgekken of andere zotten en narren, die zichzelf voor lul zetten, wat nog tot daaraan toe is, maar ondertussen ook de renners in groot gevaar brengen, wat natuurlijk pas echt van de zotte is. Daar zou deze zomer nog bijkomen dat al die met vorken en vlaggen gewapende mafkezen met hun zweet en spuug echt corona-gevaren zouden zijn

Dat de grootste meerdaagse wierkoers doorgaat (niet de mooiste, want dan moet je toch aan de Ronde van Italië of de Ronde van Spanje denken) is ook mooi omdat Tom Dumoulin hem deze keer zomaar eens kan winnen…, wat hem met het rondje Italië drie jaar geleden al eens lukte.

Laat het maar beginnen, daar aan de Côte d’Azur. En al het voorstaande geldt mutatis mutandis allemaal ook voor de 103de editie van Giro d’Italia die 3 oktober begint en de Vuelta a España 20 oktober, helaas niet, zoals de bedoeling was, in Utrecht, in Irun.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief