Zaterdag 21 september 2024
Twentesport

Andries Ulderink assisteert Ron Jans bij Twente

Geplaatst op 19 juni 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Wat gisteren al rond zong is vandaag bevestigd: de 50-jarige Andries Ulderink treedt toe tot de technische staf van FC Twente. Hij tekende vandaag een contract voor twee jaar. Ulderink wordt een van de assistent-trainers van de nieuw aangetreden hoofdcoach Ron Jans.

Andries Ulderink zegt in gesprekken met Jans en technisch directeur Jan Streuer onder de indruk te zijn geraakt van hun voetbalkennis. Ook trok het hem aan dat FC Twente mede door de nood gedwongen jonge spelers waar mogelijk wil laten doorgroeien naar de eerste selectie.

‘Ik heb’, zegt Ulderink, de club vaak gezien vanaf de tribune en vanuit mijn functie als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles veel contact gehad met FC Twente. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.’

Tal van clubs
Ulderink, die als speler uitkwam voor Reünie en HSC ’21, begon op jonge leeftijd zijn trainerscarrière bij AZSV in Aalten en was daarna actief bij Varsseveld, DCS, Rohda Raalte, De Graafschap, Be Quick ’28, Go Ahead Eagles, AGOVV Apeldoorn en Ajax. Vanaf 2016 was hij twee seizoenen assistent bij Reading en afgelopen seizoenen trainer van Ajax Cape Town.

FOTO: fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief