Vrijdag 18 oktober 2024
Twentesport

Bij het CSI in bij Ommen is Schuttert in Ommen gaat Moerings voorop

Geplaatst op 11 juli 2024 door   ·   Geen reacties

OMMEN – Op het CSI in Ommen is Jeroen Dubbeldam tweede geworden. Hij moest Bas Moerings voorang geven, met een marge van 44 seconden. Van de 61 deelnemers bleven er 24 foutloos in dit 1.50 meter concoursspringen en kwamen er twintig terug voor de barrage.

De kwaliteit ligt volgens toernooidirecteur Jeroen Dubbeldam hoog. ‘Het is moeilijk voor de parcoursbouwer om er een goede schifting in te krijgen.’ Dubbeldam kent het wereldje, ook in Ommen, want boekte internationale successen: olympisch kampioen, wereldkampioen en Europees kampioen

Dubbeldam kwam naar eigen zeggen in Ommen’ zowat in ‘ademnood’ om Moerings van de eerste prijs van ruim 7.000 euro af te houden. De Brabander was gisteren al de beste Nederlander in het 1.50m met een derde prijs met Ipsthar en was nu niet te kloppen met zijn negenjarige Kivinia (I’m Special de Muze), ook al uit eigen fokkerij. Hij kent de schimmelmerrie als z’n broekzak. Dubbeldam is veel korter de ruiter van Trezeguet (Turmalin), al kent hij deze elfjarige ruin al wel heel lang.

CSI Ommen vervolgt op zaterdag met vier internationale springrubrieken en de Schuttert Sport Horse Sales op zaterdagavond. Het jachtspringen met muziek belooft daarna weer een spektakel te worden. De toegang is gratis.

 

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief