Woensdag 16 oktober 2024
Twentesport

Verdienstelijk gelijkspel voor dammers Witte van Moort

Geplaatst op 6 oktober 2024 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het elitekorps van de damclub Witte van Moort heeft op bezoek bij de punten gedeeld met Damcombinatie Fryslân. Het boek van de wedstrijd werd in Leeuwarden gesloten bij een met 10-10 stand. De Friezen hebben zich het afgelopen seizoen flink versterkt en hebben de ambitie om mee te strijden voor het landskampioenschap.

Na vijf remises moest het gedisciplineerd spelende Witte van Moort toch een nederlaag slikken. Martijn de Leeuw had een behoorlijk terreinvoordeel bij elkaar geruild tegen de sterke sneldammer Gerlof Kolk. De Leeuw wilde dan ook kijken of er winstkansen in zaten. Helaas blunderde hij en kon Kolk afwikkelen naar een winnend eindspel.

Bert Aalberts kreeg de Letse oud-wereldkampioen Guntis Valneris te bestrijden. Met een robuuste aanvalsopzet leek Aalberts prima te staan maar in het middenspel bracht Valneris enkele trucs in de stand. Aalberts trapte er niet in en kon uiteindelijk een mooie remise laten bijschrijven. Danylo Sokolov was na zijn valse start op zoek naar eerherstel. Hij verstopte zich niet tegen Jan van Dijk, de Friese meester-tacticus die in de zomerstop de overstap van Witte van Moort naar de Friezen maakte. Met een goede aanvalsopzet haalde Sokolov een prima remise binnen.

Het leek vervolgens de Westerhaarders in de eindfase toch op de emmer te vriezen, toen het 9-7 voor de thuisploeg werd, maar Witte van Moort zette dat in de slotpartijen toch nog recht.

Slump nam een sterke centrumaanval in waar zijn opponent weinig tegen kon beginnen. In het late middenspel stond Slump vorstelijk en hij won de partij zelfs zonder eindspel. Daarmee

Zo werd het een verdienstelijk 10-10 gelijkspel voor Witte van Moort, dat een goede competiestart kent en de gedeelde leiding in de Ereklasse heeft.

De volgende wedstrijd is 19 oktober in het eigen clubhuis tegen CTD Arnhem.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief