Dinsdag 22 oktober 2024
Twentesport

Heracles houdt lang stand, maar Weghorst wint toch

Geplaatst op 20 oktober 2024 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een doldwaze wedstrijd, waarin van alles gebeurde, moest Heracles vanmiddag uiteindelijk op eigen veld capituleren. Het werd in Almelo na een even hectische als heroïsche  pot voetbal 3-4 voor Ajax. Het beslissende doelpunt viel in de slotfase en werd gescoord.

De winnende goal in het spektakelstuk viel op de valreep en werd notabene gescoord door een jongen uit Twente, namelijk Wout Weghorst, opgeleid in Twente bij NEO en in de eredivisie nota bene gedebuteerd bij Heracles, maar nu als in dienst bij Ajax, pinchhitter te Amsterdam.

Een pleister op de wond van de nederlaag was dat de mooiste goal een beauty van Heracles was, voor eeuwig verbonden aan aanvoerder Brian de Keersmaecker als aanvoerder op het middenveld waardoor Justin Hoogma weer genoegen moest nemen met een plek op de bank. Het betaalde zich meteen uit, alleen al vanwege de schoonheid, een goal van

Ook op de bank zat een Amsterdamse coryfee, genaamd Brobby, maar die kon het ook dit keer met klasse noch klasse noch met geluk afdwingen, waardoor hij werd gewisseld. Hij heeft onmiskenbaar talent, maar in de afronding zit het hem niet mee. Uiteindelijk moest good old Davy Klaassen de ban breken met een doelpunt als beloning, en wat voor doelpunt, Mario Engels die met succes aanlegde voor de fraaiste goal van de middag. Het kon kortom alle kanten op in een kolkend stadion aan de Weezebeek, heremijntijd, welk een wonder. Alleen jammer voor de Heraclieden dat het kort daarna toch  weer gelijk stond. Zo’ pot was het ook.

In de slotfase nam de druk op de goal van van Heracles toe, maar trainer Van de Looi bracht nog wel verse paarden in de wei en de trainer van Ajax deed hetzelfde, want verving  de opnieuw onnauwkeurige Brobby  kort voor tijd voor de altijd happige Weghorst…

 

 

Later meer

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief