Dinsdag 22 oktober 2024

FC Twente laat bij RKC in Waalwijk twee punten liggen

Geplaatst op 20 oktober 2024 door   ·   Geen reacties

WAALWIJK – FC Twente heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld bij RKC in Waalwijk. Pas in de eindfase wisten de Tukkers door een gelijkspel in het zuiden des lands veilig gesteld te stellen. De bevrijdende gelijkmaker viel kort voor tijd toen Carel Eiting met zijn treffer alsnog een punt in de Twentse tas parkeerde. De ploeg van trainer Josef Oosting verzuimde volgens de oefenmeester, die voor hij bij FC Twente aantrad in Waalwijk aan het roer stond, om de wedstrijd van meet af naar de Twentse hand te zetten.

FC Twente opende ook de score en liet na de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk werden de punten gedeeld en daarmee heeft zijn ploeg zichzelf tekort gedaan, maar de roodhemden van FC Twente deden daarmee volgens de oefenmeester zichzelf tekort.

FC Twente kon de vroege voorsprong in Waalwijk niet behouden in de eerste helft. ‘Je ziet gedurende de wedstrijd dat er een stukje gemakzucht komt. Ze komen één keer in de zestien en meteen is het een goal. In de rust hebben we gezegd dat we moeten zorgen voor meer mensen hoger op het veld, met meer diepte en van kant naar kant.’

Het was echter RKC dat direct na rust scoorde, na een fout in de Twentse achterhoede. ‘Daar loop je de hele wedstrijd achteraan. Dan doe je nog een aantal wissels, speel je alles of niets en maak je nog gelijk”, vervolgt Oosting, die vindt dat FC Twente de wedstrijd in handen heeft gehad. “Maar het begint wel met geconcentreerd blijven en hard werken. Het gaat mij erom dat we weten waar we vandaan komen. We moeten knetterhard werken met elkaar.’