Woensdag 23 oktober 2024

FC Twente – Benfica 2-2 (1-2) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 17 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Jammer dat FC Twente er niet meer uit wist te halen. De wedstrijd begon met een goede kans voor Benfica. Nikolay Mihaylov pakte die bal goed. Kort daarna scoorde Luuk de Jong de 1-0. Dat was een knappe goal. Voor de rest kwam FC Twente er de eerste helft niet aan te pas. Ik vond de ploeg aanvallend niet sterk. Te vaak werd de bal breed gespeeld in plaats van de aanval te kiezen.

Ik vond Benfica de eerste helft heel goed, terwijl de tweede helft juist FC Twente heel goed speelde. Dat had vooral met de komst van Ola John in plaats van Emir Bajrami te maken. FC Twente kreeg steeds meer kansen, jammergenoeg ging de bal er niet in. Ook de 2-2 van FC Twente was een knap doelpunt. Vervolgens had de ploeg meer verdiend. Benfica is gewoon een sterke tegenstander. In de slotseconden pakte Nikolay Mihaylov de bal goed, anders had FC Twente ook nog zomaar kunnen verliezen.

In Lissabon zal het heel moeilijk worden. FC Twente moet dan echt een goede dag hebben, terwijl Benfica dan een mindere dag heeft. Ik geef de wedstrijd een zeven voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Mihaylov,die ik erg sterk vond spelen.