Dinsdag 22 oktober 2024

HSC’21-Hilversum 6-0 (3-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

‘Ik heb een verrassend middagje achter de rug. Ik had dit HSC nog niet gezien, maar het zag er heel goed uit. Ze pakten Hilversum meteen bij de strot en lieten niet meer los. Die 6-0 had ook 10-0 kunnen zijn. Vanaf de aftrap bleek al dat HSC op alle fronten druk wilde zetten en dat hielden ze goed vol. Na verloop van tijd zag je dat een aantal spelers van Hilversum de moed aan het verliezen waren. Ze konden het niet meer belopen. De snelle 1-0 door een strafschop van Sven Weustink gaf HSC meteen vertrouwen. Bij de rust had het al 4-0 kunnen zijn.
Na de rust werd het een schiettent. Stef Ottink schoot op paal en lat, Mirko Weustink scoorde maar miste ook een grote kans. Invaller Avsar schoot ook op de paal. En Altunbas was een luxe invaller met zijn drie doelpunten in ruim een half uur. De eerste bal was al prachtig. Na een één-tweetje krulde hij de bal in de verre hoek. Ik snap niet dat deze jongen niet in de basis staat. HSC was constant in de aanval. Als ze de bal kwijt waren, hadden ze hem meteen terug. Ze werkten allemaal hard, typisch de Paul Krabbe stijl.
Ik geef voor de amusementswaarde een 8 à 9. Beter kan bijna niet.
Misschien was Altunbas wel de Man of the Match met zijn drie doelpunten, maar dat waren de 4 tot en met 6-0. Daarom kies ik voor Jordi van Ek. Dat is een jongen uit eigen kweek die zich heel goed aanpast aan dit niveau en een sterke wedstrijd speelde. Hij krijgt een ster. Jordi Holtkamp ook, want die was voor en achter, Stef Ottink krijgt een ster vanweg zijn snelheid een goede acties en Appie Altunbas krijgt er twee. Hij viel in en scoorde in iets meer dan een half uur een hattrick.’

HSC’21 – De Treffers 6-0 (3-0)
17. S. Weustink (strafschop) 1-0, 44. De Jong 2-0; 54. M. Weustink 3-0, 58. Altunbas 4-0, 78. Altunbas 5-0, 89. Altunbas 6-0.
Man of the Match: Van Ek
Sterren: Altunbas , Van Ek, Ottink en Holtkamp

Opstelling HSC’21: Brammer; S. Weustink, Holtkamp, Wensink, Stokkers; Van Ek, Rehbergen (65. C. Uguz), Nieuwboer; Ottink, De Jong (57. Altunbas), M. Weustink (75. Avsar)