Dinsdag 22 oktober 2024

Hockeyers EHV klimmen naar tweede plaats na simpele zege op Daring

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na de belangrijke 0-5 uit-overwinning bij Arnhem van vorige week stond zondag voor de hockeyers van EHV opnieuw een serieuze uitdaging op het programma in de vorm van de thuiswedstrijd tegen het Veendamse Daring. De Groningers kwamen met één punt achterstand naar Enschede en werden in de strijd om de derde plek alom getipt als een geduchte tegenstander. Die reputatie hield welgeteld vier minuten stand, want toen stond het al 2-0 door twee knap benutte strafcorners van topscorer Tim Horstink. Nadat Tom Grobben halverwege de eerste helft met een strakke schuiver de 3-0 liet aantekenen was de wedstrijd in feite al beslist. Trainer-coach John Haenen kon zich daar wel in vinden: “De spelers waren vrijdag tijdens de laatste training niet scherp genoeg, veel te lamlendig, en dat heb ik ze voor de wedstrijd ook duidelijk gemaakt. Kennelijk hebben ze goed geluisterd, want de eerste helft was prima, op de kleine, zo langzamerhand traditionele dip na, maar gelukkig wist Daring aanvallend geen vuist te maken en konden we het vrij simpel uitspelen.”

Na rust was het gauw over en uit. Tim Horstink sleepte binnen vijf minuten uit een strafcorner de 4-0 binnen. Daring gaf zich gewonnen en wist met succes de gevreesde schade te beperken. Aldus werd het van beide kanten een zeer matige vertoning, met als enige twee hoogtepunten een EHV-strafcorner op de paal en een chaotische situatie in de Enschedese cirkel, waarbij Daring niet geheel onterecht een strafbal claimde. Verder had de tweede helft net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, vond ook EHV-manager Peter Bonder: “Gauw vergeten en die drie punten bijschrijven. Omdat Wageningen maar met 2-4 bij Ares won, staan we op doelsaldo tweede en dat is het enige wat telt in deze fase van de competitie. We hebben nu al twee keer achter elkaar de nul gehouden en dat zijn we voor zondag, in de derby bij PW, zeker ook van plan. Maar dan moeten we wel keihard trainen, want alleen met de uiterste inzet kunnen we onze doelstelling halen. We willen met z’n allen toch zo graag terug naar de eerste klasse? Dan zullen we er ook alles voor moeten doen en mogen we echt geen moment meer verzaken, niet tijdens de trainingen en niet tijdens de wedstrijden.”