Dinsdag 22 oktober 2024

Verrassend gelijkspel vrouwen EHV

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

AMERSFOORT – De hockeysters van EHV hebben zondag koploopster Amersfoort, dat de eerste tien wedstrijden van het seizoen had gewonnen, op knappe wijze een punt afgesnoept. Het werd 2-2.

Bij slecht zicht vanwege de laaghangende mist kon er wel gespeeld worden en bij EHV stond het tactisch goed, ondanks enige omzettingen. Verdedigster Lotti Arts was vanwege ziekte niet beschikbaar en dat was een groot gemis, maar door hoog druk te zetten kon EHV de lange bal van Amersfoort door de linies heen goed onderscheppen. Toch was Amersfoort in de eerste helft wel gevaarlijker, onder andere door een drietal corners. Twee daarvan moesten zelfs met maar twee speelsters verdedigd worden, want de anderen waren naar de middellijn gestuurd wegens het te vroeg uitlopen. Alleen was dat tamelijk dubieus, omdat de aangeefster een flinke schijn maakte. EHV kon aan de andere kant niet echt gevaarlijk worden, het was af en toe wel dreigend, alleen waren de aannames niet goed genoeg om echt kansen te creëren.

In de tweede helft was EHV duidelijk sterker en doelpunten konden niet uitblijven. Een aanvankelijk mislukte strafcorner kwam via via bij Jade Freriks terecht die de bal voor het  intikken had. Een paar minuten later kwam EHV zelfs helemaal in een luxe positie toen Maud ter Horst een voorzet van Judith van de Zande goed afrondde: 2-0 voor tegen de ongeslagen
koploper. Lang kond dat worden vasthouden, ondanks de als maar toen nemende druk van Amersfoort. Toch ging het mis na een aantal dubieuze strafcorners. Amersfoort kon toch nog terug komen tot 2-2. Manager Reinout Buizer: ‘Op zich een uitslag waar je vooraf voor tekent, maar nu was het toch vooral teleurstelling die overheerste. De wedstrijd eindigden we met tien man, omdat Ester Kroon een opmerking maakte over het constante fluiten op appèl van Amersfoort. Dat werd zelfs twee keer geel na een kleine woordenwisseling. Ik kon dat uiteraard niet verkroppen en mocht zelfs naar de kantine van de arbiter. Een smetje op een wedstrijd met verder prima spel. Volgende week de laatste wedstrijd van 2011 tegen GCHC, daar hebben we in de eerste wedstrijd 1-1 tegen gespeeld.’