Dinsdag 22 oktober 2024

Quick ’20 – HBS 1-3 (1-1) – Analyse door René Roord

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   2 Reacties

De eerste helft ging het duel gelijk op, wat ook naar voren kwam uit de ruststand. Je kon duidelijk de onervarenheid zien. Een fout in de verdediging zorgde er namelijk voor dat de voorsprong alweer snel uit handen werd gegeven. Beide ploegen kregen na de openingsdoelpunten wat kansen. HBS speelde slim vanuit de omschakeling, wat weinig energie kostte. Het spel was ook gevaarlijk omdat Quick niet opgewassen was om de snelle counters tegen te houden. Uiteindelijk was 1-1 voor beide ploegen een verdiende tussenstand. De tweede helft veranderde de wedstrijd compleet. Quick stortte als een kaartenhuis in elkaar. Quick hield het veld veel te breed, waardoor de verdediging een gatenkaas werd en Tjeerd Westdijk van HBS zo door het midden kon combineren. Daarbij zette HBS goede aanvallen op, door goede combinaties. Na de 1-2 moet Quick dan proberen terug te komen in de wedstrijd maar dan gaat het mentale aspect meetellen en krijgen ze ook nog de 3-1, een fantastisch doelpunt, tegen en is de wedstrijd gespeeld. Echt ongelofelijk, want dat was helemaal niet nodig geweest, HBS is niet eens zo’n hele goede ploeg en als Quick nog wat wilde in de Topklasse hadden ze vandaag punten moeten pakken.

Onervarenheid en een slechte mentale weerbaarheid stonden volgens mij vandaag aan de basis van het verlies van Quick ’20. Het verval tussen de eerste en tweede helft was te groot en dat lag volgens mij aan de jeugdigheid van het elftal. Met enkele ervaren krachten, bijvoorbeeld in de verdediging, moet de ploeg tot meer in staat zijn.

Quick ’20 – HBS 1-3 (1-1)
Scoreverloop: 2. T. Gouriye 1-0, 4. De Geer (pen.) 1-1, 48. Westdijk 1-2, 51. De Geer 1-3