Woensdag 23 oktober 2024

FC Twente eenvoudig langs Utrecht

Geplaatst op 4 december 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – FC Twente heeft vanmiddag in de Domstad een eclatante 6-2 overwinning geboekt op FC Utrecht. Bij een 5-0 tussenstand in het voordeel van de Tukkers werd het duel een tijdje gestaakt. Aanleiding was onrust op de tribunes en buiten het stadion. Na de hervatting incasseerde FC Twente nog twee doelpunten.

Wat vooraf werd gezien als een moeilijke wedstrijd, waar FC Twente wel eens punten kon verspelen, bleek vanmiddag een eenvoudig klusje te zijn. Na de uitstekende midweekse overwinning op Fulham (1-0), trokken de Tukkers die lijn al vroegtijdig door. Binnen het kwartier stond FC Twente al op 2-0 voorsprong. Nadat Peter Wisgerhof uit een vrije trap van Ola John de 1-0 binnen kopte, scoorde diezelfde John even later de 2-0. Pas na de rust werd de zege op het uitermate zwak verdedigende FC Utrecht definitief beslist. Willem Janssen, ingevallen voor de rust na de ogenschijnlijk zware blessure van Nacer Chadli, die niet op eigen kracht het veld kon verlaten, scoorde de 3-0 en 4-0.

Nadat uitblinker John eveneens zijn tweede van de middag maakte, raakten de Utrechtse gemoederen verhit en werd het duel een kleine tien minuten stil gelegd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Over en weer werd vuurwerk gegooid, in de supportersvakken werd de sfeer steeds grimmiger en buiten het stadion braken rellen los, waardoor Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, de arbitrage verzocht het duel te staken.

Desalniettemin werd de wedstrijd uitgespeeld. De club uit de Domstad kwam het best uit de kleedkamer en scoorde via Frank Demouge en Dave Bulthuis onverwachts twee keer. Het slotakkoord was voor FC Twente. Dave Berghuis, amper vijf minuten in het veld gekomen voor Emir Bajrami, zette de eindstand op 6-2.

FC Utrecht – FC Twente 2-6 (0-2)
Scoreverloop: 8. Wisgerhof 0-1, 13. John 0-2, 47. Janssen 0-3, 58. Janssen 0-4, 64. John 0-5, 68. Demouge 1-5, 72. Bulthuis 2-5, 83. Berghuis 2-6
Geel: Duplan (FC Utrecht) Douglas, Janssen en Landzaat (FC Twente)
FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Schut, Wuytens (78. Nilsson), Bulthuis, Martensson, Kali, Asare, Duplan, Demouge, Takagi (69. Zullo)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli (34. Janssen), Landzaat, Bajrami (78. Berghuis), De Jong (85. Janko), John

Archieffoto: Ola John (Sportfoto Regio Twente)