Vrijdag 25 oktober 2024

Beloften Heracles rekenen af met FC Twente

Geplaatst op 22 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO –  Heracles Almelo is de nieuwe ronde van de eredivisie voor beloften begonnen met een grote overwinning op FC Twente. De eindstand na een doelpuntenregen was 6-3.  Voor Heracles scoorde Geoffrey Castillion drie keer, Luis Pedro (foto) twee keer en Marko Vejinovic. Bij FC Twente waren Edwin Gyasi, Felitciano Zsusschen en Mirco Born trefzeker.

Heracles was in de beginfase sterker en kreeg enkele goede kansen. Doelman Filip Bednarek moest enkele keren handelend optreden of zag de bal naast gaan. FC Twente mikte op snelle counters, Edwin Gyasi had daarmee succes in de twintigste minuut.  Heracles bleef echter de wedstrijd domineren, kwam terug door een doelpunt van Castillion en liep voor de rust  nog uit naar een voorsprong toen Luis Pedro scoorde uit een pass van Leon van Dijk.Bij Heracles kwamen na de pauze debutant Bart Schenkeveld in het veld en Dario Vujicevic. Beide ploegen bleven op de aanval spelen, creëerden kansen en al gauw vielen er weer doelpunten. Castillion maakte de 3-1, Felitciano Zsusschen scoorde tegen (3-2) en Pedro zorgde voor 4-2. Middenvelder Dario Tanda van FC Twente kreeg de rode kaart. Heracles ging daardoor nog meer aanvallen en miste veel goede kansen. FC Twente’s  Mirco Born maakte in de 83ste minuut  4-3, maar Heracles zette in de slotfase de wedstrijd definitief naar zijn hand. Een schot van Marko Vejinovic verdween in de 85e minuut via de binnenkant van de paal in het doel en in de voorlaatste minuut wist Castillion met succes de 6-3 te produceren.

Jong Heracles Almelo – Jong FC Twente 6-3 (2-1)
20. Gyasi 0-1, 30. Castillion 1-1, 38. Pedro 2-1, 50. Castillion 3-1, 52. Zsusschen 3-2 , 56. Pedro 4-2, 82. Born 4-3, 84. Vejinovic 5-3, 89. Castillion 6-3,
Opstellingen. Jong Heracles: Fij, Koenders (82. Neustädter),  Davidson,  Paljic, Van Dijk (46. Schenkeveld), Samoel (46. Vujicevic),  Pot, Vejinovic, Van Mieghem, Castillion en Pedro.
Jong FC Twente: Bednarek, Bleker, Grebben, Gortemaker (72. Bijen),  Engberink, Pelupessy,  Gaysi (83. Oosterwijk), Tanda,  Born,  Hölscher (76. Jesgarzewski) en  Zschusschen.