Vrijdag 25 oktober 2024

Sherida Spitse scoort namens Oranje

Geplaatst op 25 november 2012 door   ·   Geen reacties

VELSEN – Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondag in een oefeninterland Wales verslagen. In het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid was Oranje met 2-0 te sterk. De doelpunten kwamen op naam van jubilaris Sylvia Smit en FC Twente-speelster Sherida Spitse (foto). Een aantal Oranje-internationals bereikte een bijzondere mijlpaal. Aanvoerster Daphne Koster speelde haar 125e interland, Sylvia Smit tekende voor nummer 100, terwijl Renée Slegers voor de 25e keer het Oranjetricot droeg. Invaller Siri Worm maakte haar debuut tegen de vrouwen van Wales.

Nederland met van FC Twente alleen Spitse in de basis, speelde in de eerste helft matig, maar kwam vijf minuten voor rust wel op voorsprong via een lage schuiver van Smit. Voor de Groningse goaltjesdief alweer haar dertigste doelpunt in Oranje waarmee ze op de topscorerslijst aller tijden achter Manon Melis naar de tweede plaats is doorgeschoven. Na rust was Oranje beter in staat het spel te dicteren en meer kansen af te dwingen, maar het dankte wel keeper Loes Geurts die een penalty van Jessica Fishlock pareerde. In de blessuretijd verdubbelde Sherida Spitse de score met een fraai geplaatst schot van afstand.

De ontmoeting met Wales was voor Nederland de afsluiting van het interlandjaar 2012. De komende maanden ligt de focus voor de Oranjevrouwen geheel op het EK dat in juli in Zweden wordt gehouden. Nederland treft in de poulefase titelverdediger Duitsland, Noorwegen en IJsland.

Oefeninterland Nederland – Wales 2-0 (1-0).
40. Sylvia Smit 1-0; 90. Sherida Spitse 2-0.

Scheidsrechter Sjoukje de Jong (Nederland).

Toeschouwers: 1750.

Opstelling: Loes Geurts (Vittsjö GIK), Leonne Stentler (Ajax), Daphne Koster (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Claudia van den Heiligenberg (sc Telstar), Anouk Hoogendijk (Ajax), Sherida Spitse (FC Twente), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Renée Slegers (Djurgården IF), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg).
Wissels: 46. Slegers vervangen door Mandy Versteegt (Ajax); 62. Hoogendijk vervangen door Tessel Middag (Ajax); 62. Van den Heiligenberg vervangen door Siri Worm (FC Twente); 62. Van de Donk vervangen door Maayke Heuver (FC Twente).