Dinsdag 22 oktober 2024

HSC’21 revancheert zich met prima overwinning op WKE

Geplaatst op 13 januari 2013 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 heeft zich op puike wijze gerevancheerd voor de zware nederlaag die het de eerste competitiewedstrijd leed tegen WKE. Op eigen veld was de topklasser door doelpunten van Remy Raterink, Koen Garritsen en Arjan Goorman met 3-0 te sterk voor de Emmenaren.

De wedstrijd startte goed voor de ploeg van trainer Wilco Klop. Met frivool voetbal werd geprobeerd om de defensie van WKE te kraken en dat lukte al vrij snel. Halverwege de tweede helft leverde middenvelder Mart Schutten een afgemeten voorzet af bij Remy Raterink, die de bal simpel afmaakte en zijn ploeg op voorsprong zette. Enkele minuten later kreeg de spits opnieuw een grote mogelijkheid nadat HSC’21 een strafschop kreeg. Raterink faalde echter, waardoor het 1-0 bleef.

Het spelbeeld veranderde na de theepauze nauwelijks. HSC’21 viel aan, maar wist lange tijd niet te scoren. Uiteindelijk kwam de bevrijdende tweede treffer in de 65ste minuut. Linksback Koen Garritsen schoot een vrije trap op uitstekende wijze binnen en zette zijn ploeg op die manier op een 2-0 voorsprong. Vervolgens mocht Glanerbrugger Gradus Hempenius zijn opwachting maken in het elftal van WKE. De inbreng van de onfitte speler (ziek) mocht niet meer baten, want HSC’21 speelde de wedstrijd keurig uit. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Wilco Klop nog een strafschop toegewezen. Ditmaal mocht Arjan Goorman de penalty verzilveren en dat liet de Doetinchemer niet na.

Aangezien de concurrentie niet in actie kwam (alleen de wedstrijd HSC’21 – WKE ging door in de topklasse) stijgt HSC’21 op de ranglijst naar de elfde plaats met twintig punten.

HSC’21 – WKE 3-0 (1-0)