Vrijdag 25 oktober 2024

Sparta Enschede stunt niet, maar tégen DOS ’37 wordt gestunt

Geplaatst op 23 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/VRIEZENVEEN – De twee Twentse clubs uit de eerste klasse zaterdag presteren dit seizoen wisselvallend. Dit weekend ontvingen beide beide clubs hun tegenstander op eigen terrein. In Enschede probeerde Sparta Enschede te stunten tegen koploper AZSV en in Vriezenveen wachtte DOS ’37 degradatiekandidaat Meppel FC op.

Sparta Enschede stond dit weekend een moeilijke opgave te wachten, punten pakken tegen de nummer één. Trainer Jan Willem van Holland had hoop voor de wedstrijd en dacht dat zijn ploeg een kans zou maken. Niets bleek minder waar. Op Sportpark Scherserve werd het 2-0 voor de bezoekers. AZSV speelde niet haar beste wedstrijd. Een lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Toch wisten de Aaltenaren in elke helft een doelpunt te maken en waren zo de Enschedeërs te slim af. Één van deze twee goals kwam voort uit een penalty.

Na afloop gaf trainer Van Holland in het kort zijn reactie op de wedstrijd:
‘We hebben wederom de tegenstander het zadel in geholpen door individuele fouten. Het is jammer om te zien dat het misgaat op punten waar het altijd misgaat. Ik had de wedstrijd graag anders zien verlopen. Dit was in mijn ogen mogelijk geweest omdat beide ploegen niet veel creëerden’, aldus Van Holland.

In Vriezenveen werd wel gestunt. DOS ’37 verloor in eigen huis na een knotsgekke 90 minuten met 4-5 van Meppel FC. De ploeg uit Meppel die dit seizoen nog maar zeven punten uit veertien wedstrijd wist te halen, overtrof het goed draaiende DOS. Door de nederlaag op eigen veld zien de mannen uit Vriezenveen de concurrenten verder uitlopen. Het gat met de nummers 1 en 2 is op dit moment vier punten.