Dinsdag 22 oktober 2024

Excelsior ’31-Capelle – 2-0 (0-0) – Analyse door Robert ten Wolde

Geplaatst op 24 maart 2013 door   ·   Geen reacties

‘In de slotfase van de competitie geldt maar één ding voor Excelsior en dat is winnen. Dit was terug te zien in de wedstrijd van vandaag.

De eerste tien minuten waren voor de thuisclub, maar voordat dit overwicht werd omgezet in echte kansen, kwam tegenstander Capelle in de wedstrijd. Vanaf dat moment speelde Excelsior een matige eerste helft, waarin de ploeg veel balverlies leed. De Rijssenaren hanteerden het positiespel niet goed en voorin werden ballen niet vastgehouden waardoor het middenveld niet kon aansluiten.
Hoewel Capelle over de eerste helft genomen beter was, werd de ploeg niet écht gevaarlijk.

De tweede helft startte Excelsior wederom sterker dan haar tegenstander, maar dit keer speelde de ploeg meer vooruit. Waar het team van trainer Hans van Dijkhuizen in de eerste helft het naliet om kansen te creëren, deed het dat in de tweede wel. Daarin liet de ploeg minder steken liggen en dit resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Toch moesten de toeschouwers wachten tot na de 2-0 voordat Excelsior het spel speelde dat de ploeg kan spelen, verzorgd en attractief.

Het laatste kwartier was leuk om naar te kijken. Met een 2-0 voorsprong kon Excelsior ontspannen spelen. De periodes ervoor zag ik de ploeg vaak twijfelen en aftastend spelen. Ik denk dat met name te maken had met het feit dat, gezien de stand, voor Excelsior elke wedstrijd een finale is. Uiteindelijk zie ik Excelsior ’31 als de terechte winnaar. De ploeg gaf namelijk weinig weg en stond verdedigend sterk.

Excelsior ’31-Capelle 2-0 (0-0).
Scoreverloop: 61. Vosskuhler 1-0, 86. Uguz 2-0.