Het is allemaal meegevallen en goed gegaan; nu een week of zes revalideren. Het grootste risico is dat je overmoedig dreigt te worden. Krukken niet meer gebruiken,veters gaan strikken, het geopereerde been naar binnen draaien of vele andere dingen negeren die in het herstelprotocol staan… Dus discipline is vereist, want wat er absoluut niet mag gebeuren, is dat de heup uit de kom schiet, au!
Op mijn zaaltje lagen twee andere mensen doe op dezelfde dag waren geholpen en ook een nieuwe heup hadden gekregen. Mevrouw Dijkstra (58) uit Ede en meneer Wakkerman (57) uit Huissen. Allebei heel lief en aardig. Meneer Wakkerman had zes jaar geleden al een nieuwe heup gekregen, dit was zijn tweede. Hij was dus ervaringsdeskundige en hij was het ook die als eerste weer met krukken liep. Maar meneer Wakkerman had iets teveel zelfvertrouwen, want na zijn korte wandeling op de gang, ging bijna het licht even uit bij hem. Meneer Wakkerman deed trouwens zijn naam eer aan, want na twee hele slechte nachten kwam het hoge woord eruit. Wakkerman had erg veel last van mijn gesnurk…
Hij beoefende trouwens een hele bijzondere hobby-sport: DLG-zweefvliegen of zoiets. Hij verwees mij naar Youtube en toen werd het me iets duidelijker. In het kort komt het er op neer dat je als een discuswerper een modelzweefvliegtuigje (van drie ons) de lucht in slingert. Een vreemde sport, maar het intrigeerde me toch. Hij legde me uit dat je diverse taken hebt in een DLG-wedstrijd. Een taak is dat je binnen tien minuten je zweefvliegtuigje vijf minuten moet laten zweven. Hoe hij dat voor elkaar kreeg, vroeg ik hem. ‘Door de goede thermiek te vinden’, antwoordde hij. ‘Oh ja, natuurlijk’, was mijn respons en snel googelde ik naar ‘thermiek’.
Op dag vier werden we met zijn drietjes ontslagen uit het Rijnstate in Arnhem. Vakwerk van Dokter Visser en zijn team. Ik ben weer een ervaring rijker en een stuk wijzer…
Heel veel sterkte gozert en we gaan binnenkort een keer zweefvliegen….