Dinsdag 22 oktober 2024

Rapporteurs TwenteSport.com zien kommer en kwel bij Twentse topklassers

Geplaatst op 6 mei 2014 door   ·   Geen reacties

375x CF4A0433ENSCHEDE – De competitie zit er voor de top- en hoofdklasse bijna op. Met nog één wedstrijd te gaan zal Stef Ottink van HSC’21  vrijwel zeker het sterrenklassement van TwenteSport.com gaan winnen. De Haaksbergenaar moest echter afgelopen zondag thuis tegen UNA een 8-1 nederlaag slikken en dat was geen pretje voor de aanvaller en zijn teamgenoten. Rapporteur Wim Visser was dan ook zeer duidelijk in zijn analyse. ‘UNA heeft HSC’21 genadeloos afgestraft. De gasten waren op elk facet dat je in de voetballerij maar kunt bedenken beter. Kracht, rendement, snelheid, omschakeling, beleving en ga zo maar even door. De Haaksbergse verdediging was slecht, het middenveld werd compleet overlopen en de aanval was onmachtig’, aldus Visser.

Robert ten Wolde zag een dag eerder bij Excelsior’31 ook al geen vreugdevolle taferelen. De Rijssense topklasser degradeerde. Ten Wolde wees op een cruciaal moment in de tweede helft van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels (2-4). ‘De 53e minuut was het breekpunt in de wedstrijd. Andreas David liet zich namelijk met een blessure aan de zijkant behandelen.  Zijn aanwezigheid werd in die minuut dusdanig gemist. De gasten konden namelijk de aansluitingstreffer maken en David moest vervangen worden. Hierna was de hele organisatie verdwenen bij Excelsior’31 en IJsselmeervogels liep snel uit naar 2-3.’ Ten Wolde vond in Gradus Hempenius een uitblinker. Hij kreeg een ster.

Paul Amweg zag ook niet al te veel vrolijkheid bij Deto-AZSV (1-2). ‘Deto bleef slordig omgaan met de mogelijkheden en de gouden voetbalwet werd maar weer eens bewaarheid, want als je niet scoort dan loop je de kans dat de tegenstander dit gaat doen’, aldus Amweg die Babb (2 sterren) en Oude Booijink (1 ster) beloonde voor hun goede spel. ‘De enige inspirator in het elftal was verdediger Serginho Babb (foto). Wanneer zijn medespelers mee hadden kunnen gaan in zijn enthousiasme, inzet en beleving dan was het zeker anders gelopen.’

De uitgebreide analyses van Amweg, Visser en Ten Wolde leest u HIER.
Het sterrenklassement staat op de voorpagina.