Dinsdag 22 oktober 2024

Quick’20 – MSC 2-1 (1-0) – Analyse door Marc Kemna

Geplaatst op 12 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Frank Eulderink portretje‘De uitslag van Quick’20-MSC kon de stand in de zondaghoofdklasse niet meer beïnvloeden.  Voor Quick’20 was het van belang om het goede gevoel van de afgelopen weken vast te houden en ‘lekker’ te spelen.  Wel werd er een aantal spelers (Daan van Benthem, Jordi Kamphuis) rust gegund omdat ze op scherp stonden,  zoals dat zo mooi heet. Daarbij was aanvoerder Kevin Winkelhuis geblesseerd. Dus Quick’20 begon niet in de sterkst mogelijke opstelling. Het elftal speelde echter fris en was negentig minuten lang de bovenliggende partij.  (Daarbij moet worden vermeld dat MSC ook met een zestal invallers speelde,  omdat ook MSC in de nacompetitie nog aan bak moet).

Na meerdere vlotte aanvallen, waarbij de eindpass helaas vaak niet goed was,  scoorde Quick via Frank Eulderink (foto) de 1-0. Na een mooie individuele actie passeerde hij de doelman in de lange hoek.  Hierna was het wachten op de 2-0. Doordat de absolute wil en scherpte ontbrak bleef dit doelpunt uit, waarna uit het niets de 1-1 viel aan de andere kant.  Een ongeschreven voetbalwet. Quick had nog een klein kwartier tijd en besloot weer even gas te geven.  Niet veel later zette Jeroen Visscher Quick’20 weer op voorsprong. De Oldenzalers kregen nog een paar grote kansen, maar de eindstand was bereikt. Al met al een terechte overwinning voor Quick dat zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie.

Over de wedstrijd zelf was niet veel te analyseren of te vertellen. Quick’20 was bovenliggend, het was een leuke wedstrijd, maar toch kon je wel merken dat er aan weerszijden niet veel druk op stond. Frank Eulderink was de beste man op het veld. De aanvaller scoorde en was bij balbezit vaak dreigend. Hij verdient een ster, net als Taner Sen, die zijn taken naar behoren uitvoerde.’

Quick’20 – MSC 2-1 (1-0)
31. Eulderink 1-0, 76. Fidom 1-1 80. Visscher 2-1.

Scheidsrechter: Ruperti