Woensdag 23 oktober 2024

Mannenkoers vervangt vrouwenwedstrijd in Nacht van Hengelo

Geplaatst op 14 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Geert van der Weijst Ronde van OldenzaalHENGELO – Met het wegvallen van de wedstrijd voor elite vrouwen had de Nacht van Hengelo een gat in het programma. Daarop heeft de organisatie direct een oplossing gevonden, zo blijkt nu. Het criterium voor de vrouwen werd geschrapt omdat er net als vorig jaar amper inschrijvingen binnenkwamen. In de plaats van die wedstrijd is nu een koers voor elite mannen, beloften en amateurs opgenomen. Een opvallend detail is dat voor de vrouwendstrijd in de afgelopen weken slechts zes rensters zich inschreven. Na enkele dagen zit het aantal bij de mannen al op acht.

De Nacht van Hengelo wordt op vrijdag 6 juni verreden. Vier dagen voor die datum stopt de voor-inschrijving van de wedstrijd. De elite/beloften/amateurs rijden hun koers om 17.45 uur. Voor hen komen ook de masters 40+ om 16.30 uur al in actie. Het spektakelstuk is natuurlijk de wedstrijd voor professionals. Zij beginnen om 20.30 uur aan hun koers door het feestgedruis in Hengelo. Eerder werd al bekend dat ook Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra van start zal gaan.

Foto: Sportfoto.nl – Geert van der Weijst (Cyclingteam Jo Piels) won vorig jaar de Ronde van Oldenzaal, meetellend voor de Viro Criterium Cup Twente. Net als de koersen voor dat klassement, wordt nu ook tijdens de Nacht van Hengelo een wedstrijd verreden voor de elite/beloften/amateurs.