Dinsdag 22 oktober 2024

Geen promotie HVV Tubantia na kansloze thuisnederlaag

Geplaatst op 1 juni 2014 door   ·   Geen reacties

375x hoa-CF4A0682 Tubantia degradatieHENGELO – HVV Tubantia is door een kansloze nederlaag tegen Concordia Wehl promotie naar de eerste klasse misgelopen. In Hengelo waren de bezoekers door doelpunten van Joost Rasing, Brandon van Assen (2x), Tom Berendsen en Nico Splithof met maar liefst 5-0 te sterk. Het eerste duel tussen de tweedeklassers was donderdag in 2-2 geëindigd.

Voor de bezoekers is de promotie naar de eerste klasse een prachtige bekroning voor een ijzersterke tweede seizoenshelft. Lange tijd had het er alle schijn van dat Concordia nacompetitie om lijfsbehoud te spelen, maar door ongeslagen te blijven in de derde periode en op de slotdag van de reguliere competitie gelijk te spelen tegen nummer twee WSV, eindigde het net boven de streep en won het bovendien de periodetitel.

Tubantia was voorafgaand aan het duel dus gewaarschuwd over de sterkte van de tegenstander, maar moest toch het onderspit delven. Bij rust keek de ploeg van Marcel Degenaar tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Rasing en Van Assen. Nadat diezelfde Van Assen in de tweede helft op aangeven van Rasing de 3-0 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Tubantia leek gebroken. Berendsen en Splithof besloten de eindstand van het duel uiteindelijk op een ruime 5-0 in het voordeel van Concordia Wehl.

Eerder vanmiddag liep ook PH Almelo promotie mis. Bij een 3-2 stand in de verlenging leek het duel af te stevenen op strafschoppen, maar in de ultieme slotseconden produceerde Heino via Blom toch nog de beslissende gelijkmaker. De heenwedstrijd eindigde donderdag in een 2-1 overwinning voor Heino.

Tubantia – Concordia Wehl 0-5 (0-2)
Rasing 0-1, Van Assen 0-2, Van Assen 0-3, Berendsen 0-4, Splithof 0-5

Archieffoto: Spelers van Tubantia balen van een nederlaag.