Dinsdag 22 oktober 2024

PH verspeelt promotie in spectaculaire verlenging

Geplaatst op 1 juni 2014 door   ·   Geen reacties

PH AlmeloALMELO – PH Almelo heeft op een haar na promotie naar de eerste klasse misgelopen. Tegen VV Heino werd in de verlenging een 3-1 voorsprong weggegeven. Door het 2-1 verlies in Heino afgelopen donderdag was het 3-3 gelijke spel niet voldoende voor de mannen van trainer Mark Bolink en dus speelt PH ook komend seizoen weer in de tweede klasse.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg PH-aanvaller Robin Bosch een opgelegde kans om de score te openen, maar hij had zijn vizier niet op scherp. Vervolgens nam Heino het initiatief en dat resulteerde na bijna twintig minuten in de openingstreffer. Heino-spits Robin Gerritsen kon de 0-1 binnenschieten na een goede actie van Jesper Schokker. Vlak voor rust kregen de bezoekers de kans op 0-2, maar diezelfde Schokker wist de één-op-één-situatie met PH-doelman Julian Bakker niet tot doelpunt te promoveren.

Ook het eerste kwartier van de tweede helft kwam PH er nauwelijks aan te pas. Heino creëerde ook niet veel, maar had wel het balbezit. Toen na bijna een uur spelen Donny Luierweert in de ploeg kwam voor PH-topscorer Sander Bekhuis kantelde het spelbeeld. Het was dan ook Luierweert zelf die de gelijkmaker liet aantekenen. Na een rush aan de linkerkant van linkerverdediger Sven Weenink belandde de bal bij de invaller, die via een verdediger de bal achter de aan de grond genagelde Heino-keeper schoot.

Door de goal leek het geloof weer terug bij de thuisploeg en dat resulteerde dan ook gelijk in een fantastisch tweede doelpunt. Een hoge bal belandde voor de voeten van Nick Wennink, die in één keer uithaalde en de bal in de kruising zag eindigen. Vervolgens was PH nog enkele malen dichtbij de 3-1, maar Yorick Modderman en Weenink zagen hun kopballen net de juiste richting missen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Heino-invaller Arjan Blom nog maar net voorlangs, waardoor hij de promotiedroom van PH in leven hield.

In de verlenging leek Wennink het goudhaantje van PH te worden. Nadat hij na vijf minuten spelen de keeper simpel wist te omspelen, schoot de voormalig speler van SVZW en Deto de 3-1 tegen de touwen. Vlak voor het eind van de eerste verlenging schoot Heino-aanvoerder Rik Keijzer zijn ploeg echter naar 3-2, waardoor de stand over twee wedstrijden weer gelijk was. Terwijl in de laatste minuut van de verlenging iedereen op sportpark Schelfhorst zich aan het opmaken was voor de strafschoppen, maakte Blom zijn eerdere misser goed door een counter van Heino doeltreffend af te ronden en zijn ploeg naar de eerste klasse te schieten. Daardoor speelt PH ook volgend jaar weer in de Zondag Tweede Klasse J.

Typerend
PH-trainer Mark Bolink zag de slotfase met lede ogen aan. ‘Dit is natuurlijk een bizarre ontknoping. We begonnen nog wel sterk, maar het eerste deel van de wedstrijd was verder voor Heino. De goal van Donny (Luierweert red.) was het kantelpunt. Toen zag je de koppies echt weer omhoog gaan. Ik dacht ook: nu is de wedstrijd voor ons! Dat zag ik ook aan de jongens. Wat er vervolgens gebeurt, mag natuurlijk nooit: twee goals tegen door balverlies op het middenveld of voorin, waardoor we achterin één op één komen. Precies wat er donderdag ook mis ging. Op basis van deze twee wedstrijden hadden we het verdiend om te promoveren, in Heino waren we heer en meester, maar eigenlijk is dit verlies wel typerend voor ons seizoen.’

PH Almelo – VV Heino 3-3 (0-1)
Scoreverloop: 19. R.Gerritsen 0-1, 60. Luierweert 1-1, 69. Wennink 1-2, 95. Wennink 1-3, 105. Keijzer 2-3, 120. Blom 3-3