Dinsdag 22 oktober 2024

Tubantia houdt tegen Excelsior Rotterdam schade beperkt

Geplaatst op 16 juli 2014 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het oefenduel tussen HVV Tubantia en Excelsior is geëindigd ineen overwinning voor de Rotterdammers. De Kralingers wonnen met 0-6. Doelpunten kwamen van Carlo de Reuver (2), Adil Auassar, Marko Maletic, Jurgen Mattheij en Tom van Weert.

Excelsior speelde met twee bijna volledig verschillende elftallen. Slechts drie spelers speelden de volledige negentig minuten: Rick Kruys, Carlo de Reuver en Lars Hutten. Proefspeler Paul van der Helm (FC Utrecht) kreeg de gehele tweede helft speeltijd.

Auassar zorgde al vroeg in de wedstrijd met een vrije trap voor de openingstreffer. In de 24e minuut verdubbelde Maletic de score en bepaalde daarmee de ruststand op 0-2. Vlak na rust liep de score verder op. De Reuver scoorde in het eerste kwartier na rust twee goals achter elkaar, waarna ook Mattheij zijn doelpuntje meepikte. Van Weert bepaalde de eindstand op 0-6.

Tubantia, dat vanuit de selectie van het eerste elftal doorlopend wisselde, was een paar keer gevaarlijk, maar slaagde er uiteindelijk niet in de ploeg die komen seizoen uitkomt in de Eredivisie te verrassen.

Opstelling Excelsior eerste helft: Deckers; Karami, Van Diermen, Fischer, Brito; Kruys, Auassar, De Reuver; Hutten, Maletic en Van Mieghem.

Opstelling Excelsior tweede helft: Van der Helm; Bovenberg, Mattheij, Smith, Stolte; Kruys, Stans, De Reuver; Hutten, Van Weert en Botaka.