Woensdag 23 oktober 2024

Opnieuw overwinning vrouwen FC Twente

Geplaatst op 3 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het vrouwenteam van FC Twente heeft vrijdagavond voor de derde keer deze week een competitieduel winnend afgesloten. Het thuisduel met het Belgische Lierse SK eindigde in 3-0.

Vooral voor rust was het opvallend hoe slordig de FC Twente speelsters met de kansen die er waren omgingen. Het enige doelpunt werd gescoord vanaf elf meter, door Maud Roetgering. Hoewel het bij rust 3-0 of 4-0 had kunnen staan, bleef het bij slechts een doelpunt. Daardoor bleven de Belgische bezoekers geloven in een goed resultaat. Een gedacht die niet eens vreemd was, want ook Lierse kreeg een aantal goede mogelijkheden.

Na rust oogde het spel van de Tukkers wat beter en was de ploeg ook wat duidelijker de bovenliggende partij. Toch duurde het tot het laatste kwartier, voordat er meer afstand genomen werd. Anouk Dekker verdubbelde de voorsprong. Vlak voor tijd bepaalde invalsterVeronica Napoli de eindstand op 3-0. Op dat moment speelde FC Twente al een tijdje met tien speelsters. Vlak na de 2-0 kreeg keepster Sari van Veenendaal rood, nadat ze de bal net buiten het strafschopgebeid met de hand speelde.

FC Twente – Lierse SK 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 32. Roetgering (penalty) 1-0, 77. Dekker 2-0, 90+1 Napoli 3-0
Bijzonderheid: Sari van Veenendaal ontving in de 78e minuut de rode kaart in de minuut wegens hands.
FC Twente: Van Veenendaal, Roetgering, Kerkdijk, Wigger, Worm, Dekker, Munsterman (83. Napoli), Roord (72. Heuver), van de Sanden (79. Criscione), Jansen, Daniëls