Woensdag 23 oktober 2024

Weer een gelijkspel voor FC Twente

Geplaatst op 5 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

375x Kyle Ebecilio 2013-08-31- hoa_ALKMAAR – FC Twente heeft het uitduel met AZ afgesloten met een gelijkspel. Nadat FC Twente na rust een 1-0 achterstand binnen een kwartier omboog in een 2-1 voorsprong, door doelpunten van Kyle Ebecilio (foto) en Hakim Ziyech. Vervolgens kwam AZ in de slotfase dankzij invaller Muamer Tankovic alsnog op gelijke hoogte.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. FC Twente had weliswaar aanvankelijk het initiatief, maar het tempo in de aanvalsacties lag veel te laag. Desondanks was de eerste serieuze kans voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Spits Luc Castaignos kopte in kansrijke positie net naast.

AZ richtte zich vooral op de omschakeling, maar wist daarmee wel voor gevaar te zorgen. De Guus Hupperts op rechts en Thom Haye op links kwamen regelmatig gevaarlijk door. Na bijna een half uur kwam AZ op voorsprong. Doelpuntenmaker was Robert Mühren, die daarmee zijn eerste competitietreffer in Alkmaarse dienst maakte. Vlak na het openingsdoelpunt was Mühren dicht bij de 2-0. FC Twente stelde er weinig tegenover. Luc Castaignos toonde voorin veel inzet, maar veel kansen leverde het niet op.

Na de rust schroefde FC Twente het tempo op. En met succes. Binnen een kwartier boog de ploeg de 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst scoorde Kyle Ebecilio uit een standaardsituatie de gelijkmaker en vervolgens toonde de tot op dat moment vrijwel onzichtbare Hakim Ziyech zijn klasse. Met twee fraaie schaarbewegingen zette hij de defensie van AZ op het verkeerde been en schoot hij raak. AZ ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Lange tijd leek FC Twente overeind te blijven, maar in de slotfase kwam de 2-2 er alsnog.  Invaller Muamer Tankovic zorgde er voor dat de punten gedeeld werden.

AZ – FC Twente 2-2 (1-0)
28. Mühren 1-0, 55. Ebecilio 1-1, 59. Ziyech 1-2, 85. Tankovic 2-2
FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Mokotjo, Ziyech, Corona, Castaignos, Mokhtar (59. Miyaichi).