Woensdag 23 oktober 2024

Set Up’65 knokt zich in Sneek naar verrassende overwinning

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Skirsten oude luttikhuisNEEK – De volleybalsters van Springendal Set Up’65 hebben voor een daverende verrassing gezorgd. De formatie van coach Brahim Abchir was in een ware thriller in Sneek te sterk voor de nummer 3 van de eredivisie VC Sneek. De Friezinnen leden met 3-2 de eerste nederlaag van het seizoen. Set Up vocht zich naar een verdiende overwinning.

In de eerste set leek Sneek te gaan winnen, maar de Twentse ploeg was al snel gelijkwaardig en was aan de finish met nipte voorsprong de beste: 23-25. In de tweede aflevering ging het lange tijd gelijk op, maar was Set Up andermaal nipt de sterkste. Met name waren de tweelingzusjes Kirsten (foto) en Ellen Oude Luttikhuis op dreef en scoorden menig punt. Weer 23-25. In de derde set zakte het niveau van Set Up. Sneek kwam terug en won de set met 25-21 en deed hetzelfde in het vierde bedrijf met 25-18. De stand was op dat moment 2-2.
De beslissende vijfde set was spannend. Beide ploegen knokten voor de punten. Set Up was uiteindelijk de gelukkigste: 18-20. Door deze knappe zege steeg de ploeg uit Ootmarsum naar de vijfde plaats met 8 uit 5 en passeerde intussen streekgenoot Eurosped TVT dat de uitwedstrijd tegen Peelpush met 3-1 verloor. De ploeg uit Almelo won de eerste set zeer gemakkelijk met 25-12 en dat was waarschijnlijk de oorzaak van de opleving van Peelpush dat zich herstelde en de volgende drie sets won met 25-18 25-21 en 25-23.

In de eredivisie bij de mannen had het Doetinchemse Orion in Rijssen geen problemen met Rivo. De Doetinchemse ploeg in een mum van tijd de eerste set binnen met 25-12. De Rijssenaren hadden geen antwoord op de servicedruk en het sterke blok van Orion dat de tweede en derde set won met 25-18 en 25-16. Rivo blijft op vier punten staan en is negende op de ranglijst.
In de topdivisie stond de Twentse derby op de rol. Webton Hengelo veegde de vloer aan met Apollo uit Borne. Het werd 3-0 via de setstanden 25-18, 25-21 en 25-23.