Dinsdag 22 oktober 2024

Excelsior’31-Drachtster Boys 1-1 (0-1) – Analyse door Koen Kuiper

Geplaatst op 1 november 2014 door   ·   Geen reacties

lubbers-2013‘Na een half minuutje spelen stond Excelsior al met 1-0 achter. Doelman Kok speelde Koen Vloedgraven op de zestien-meter-lijn in de voeten, Vloedgraven speelde de bal na een tegenstander die op zijn beurt Brouwer bediende. De helft van het publiek was nog op weg naar de tribuneplaats toen het al 0-1 stond. Dan kun je niets anders doen dan op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Excelsior hoopt dan vooral op ingevingen van Hakim Ezafsafi, de topscorer van de hoofdklasse C. Maar de opbouw van de Rijssenaren was onnauwkeurig, veel passes kwamen niet aan en Ezafsafi kwam mede daardoor niet in het spel voor. De man uit Zutphen werd meestal goed in de gaten gehouden door twee of zelfs drie Friezen. Excelsior kon geen vuist maken.
In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde beeld. De Drachtster Boys waren fysiek sterker, Excelsior kwam er niet door. Het was breien breien breien voor ze eens een keer in het strafschopgebied van de Friezen waren. In de zestigste minuut deed trainer Roeland ten Berge een dubbele wissel. Rob ten Hove en Patrick Gerritsen kwamen erin voor Vloedgraven en Gerritsen Mulkes. Er kwam daardoor wat meer snelheid in de ploeg. Uit een snelle aanval over rechts zette Gerritsen de bal voor en rondde Letteboer af. 1-1. Excelsior probeerde te drukken, wilde de volle winst, zo neem ik aan, Maar Drachten speelde gegroepeerd en hield stand.
Voor de amusementswaarde geeft ik een zesje. De mensen hoopten op meer. Ze waren door de laatste thuiswedstrijden aan hoge scores gewend geraakt.
Laten we Tim Letteboer benoemen tot Man of the Match Hij was immers de man van de gelijkmaker. John Lubbers (foto) krijgt een ster. Hij was de beste man van de thuisclub, was de rots in de branding.’

Excelsior’31-Drachtster Boys 1-1 (0-1)
1. Bouwer 0-1, 66. Letteboer

Scheidsrechter: Meulenkamp
Gele kaart: Aziz (Drachtster Boys)