Woensdag 23 oktober 2024

Heracles verlaat laatste plek na zege bij Go Ahead Eagles

Geplaatst op 2 november 2014 door   ·   Geen reacties

5Z7T2635DEVENTER – Heracles heeft zondagmiddag de rode lantaarn overgedragen aan FC Dordrecht. In de Adelaarshorst in Deventer won de ploeg van John Stegeman met 1-3 van Go Ahead Eagles. Heracles begon slecht aan de wedstrijd, maar werd na twintig minuten door een rode kaart van Deniz Türüç in het zadel geholpen. Bryan Linssen was de grote man aan de zijde van de Almeloërs. Hij nam de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Heracles begon de wedstrijd met een aftrap waarbij de bal meteen werd ingeleverd bij de thuisploeg en dat zou uiteindelijk tekenend zijn voor het begin van de Heraclieden. Al in de eerste minuut kregen de Eagles een grote mogelijkheid, toen Jeffrey Rijsdijk volledig vrijstaand de bal bij de tweede paal kon intikken. Hij schoot de bal echter bijna het stadion uit, waardoor Heracles een vroege tegengoal bespaard leek te blijven. Toch zou de snelle openingsgoal vallen voor de Deventenaren. Nadat na een kleine tien minuten eerst Go Ahead Eagles-aanvaller Fernando Lewis de bal te zwak inschoot na een te korte terugspeelbal van Simon Cziommer, was het in dezelfde minuut nog Marnix Kolder die al vallend de 1-0 binnen kopte na een voorzet van Rijsdijk.

Rode kaart
Na de goal verdween het tempo langzaam uit de wedstrijd en liet Heracles de thuisploeg aan de bal, maar na twintig minuten voetballen veranderde het spelbeeld volledig. Deniz Türüç ging hard door op Heracles-verdediger Fahd Aktaou, waarna scheidsrechter Bas Nijhuis niks anders kon doen dan Türüç de rode kaart tonen. Heracles nam vervolgens de wedstrijd volledig over en Go Ahead beperkte zich tot tegenhouden. De zwart-witte formatie creëerde de eerste helft enkele grote kansen, maar Thomas Bruns en Wout Weghorst (2x) hadden hun vizier niet op scherp, waardoor de ploeg van John Stegeman met een 1-0 achterstand de rust inging.

Gelijkmaker
In de tweede helft gingen de Almeloërs op dezelfde voet verder en bleven ze mogelijkheden scheppen. Een corner van Bruns vloog kort na rust bijna in één keer in het doel, maar Eagles-keeper Van der Hart wist nog maar net te keren. Een minuut later was daar alsnog de gelijkmaker voor Heracles. Bijna vanaf de cornervlag gaf Bruns een voorzet die over alles en iedereen heen vloog, behalve over de ingevallen Bryan Linssen. Hij kon bij de tweede paal de bal over de doelman in de verre hoek koppen: 1-1. Bruns kon zich even later onsterfelijk maken, toen hij na een steekpass van Iliass Bel Hassani oog in oog met Van der Hart stond. De jonge Wierdenaar zag zijn inzet echter gered worden door de van Ajax gehuurde Eagles-sluitpost.

FS7C3473Afronding
Na een kleine zeventig minuten kwam Heracles dan toch op voorsprong. Een ingooi van invaller Milano Koenders werd verlengd door Weghorst, waarna Oussama Tannane de bal van dichtbij kon inkoppen. Zijn poging werd nog gestopt door Van der Hart, maar in de rebound schoot Linssen hard de 1-2 tegen de touwen. Heracles kreeg in het vervolg kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar vooral Tannane was enkele keren niet scherp genoeg in de afronding, waardoor hij de thuisploeg in de wedstrijd hield. Verdediger Jeroen Veldmate was uit een corner met een kopbal nog het dichtst bij de 1-3, maar zijn kopbal belandde op de binnenkant van de paal. In de blessuretijd maakte Linssen, op aangeven van Tannane, alsnog zijn derde en schoot hij zijn ploeg daarmee op de ranglijst langs FC Dordrecht.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3 (1-0)
Scoreverloop: 8. Kolder 1-0, 47. Linssen 1-1, 68. Linssen 1-2, 90+1. Linssen 1-3
Scheidsrechter: B. Nijhuis
Rode kaart: 21. Türüç (Go Ahead Eagles)
Gele kaarten: Pelupessy (Heracles Almelo), Duits, Nieuwpoort (Go Ahead Eagles)
Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (61. Schenk); Overgoor, Rijsdijk, Duits (75. Ten Den); Türüç, Kolder, Lewis (67. Schalk)
Opstelling Heracles Almelo: Telgenkamp; Pelupessy (46. Koenders), Te Wierik, Veldmate, Aktaou; Cziommer (84. Sibum), Bel Hassani, Fledderus (39. Linssen); Bruns, Weghorst, Tannane