Vrijdag 25 oktober 2024

Winst voor Deto, Dos’37 en Vroomshoop, Sparta Enschede onderuit

Geplaatst op 8 november 2014 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/ENSCHEDE/KAMPEN/ZUTPHEN – Drie van de vier Twentse ploegen in de eerste klasse zaterdag kenden een goed weekend. Deto Twenterand, Dos’37 en Vroomshoopse Boys wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten. Sparta Enschede lukte dat niet.

Het belangrijkste resultaat kwam niet uit Twente, maar uit Zwolle. Koploper Berkum, dat afgelopen week al bleef steken op een gelijkspel tegen Nunspeet, ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Barneveld. Hierdoor naderde Deto de koploper tot twee punten, terwijl ook Dos’37 goede zaken deed en een punt achter de buurman staat. Vroomshoopse Boys volgt op drie punten. Sparta Enschede blijft laatste en had het geluk dat de concurrentie ook geen punten wist te pakken.

Deto Twenterand behaalde een uitstekende overwinning, door Nunspeet met 3-0 te verslaan. Die uitslag had hoger uit kunnen vallen, want de ploeg uit Vriezenveen kreeg voldoende kansen. Na de 1-0 van Ronald Bosch duurde het even voordat de beslissing viel. Stef van der Velden, die bij de 1-0 de assist gaf, scoorde nu zelf. De 3-0 van John Fraterman viel in blessuretijd.

Deto Twenterand – Nunspeet 3-0 (1-0)
Bosch 1-0, Van de Velden 2-0, Fraterman 3-0
Deto Twenterand: Koetsier, W. Kram, Nieuwenhuis, Oude Booijink, Van de Velden, Nahrwold, Timmerman (75. Van Staa), Shayesteh, Babb, A. Kram, Bosch (Fraterman).

Sparta Enschede slaagde er niet in punten over te houden aan de thuiswedstrijd tegen ASC Nieuwland, dat net als Sparta in de onderste regionen terug te vinden is. Na de 0-1 zorgde Wassens nog voor de gelijkmaker. Vervolgens waren het toch de bezoekers uit Amersfoort die de wedstrijd naar zich toe trokken en nog twee keer wisten te scoren.

Sparta Enschede – ASC Nieuwland 1-3 (1-1)
ASC Nieuwland 0-1, Wassens 1-1, ASC Nieuwland 1-2, ASC Nieuwland 1-3
Sparta Enschede: Meijer, van der Veen, Kocoz, Wassens, Tanate, Cornelisse, Jongman, Boelema, Bekkers, Akkerman, Reinders.

Dos’37 deed was het doen moest, om in het spoor te blijven van koploper Berkum en buurman Deto Twenterand. Thijs Houwing opende halverwege de eerste helft de score. Marc Meier verdubbelde de voorsprong, voordat de thuisploeg vlak voor tijd wat terug deed. De Kampenaren drongen aan, maar kwamen niet meer op gelijke hoogte.

Go Ahead Kampen – Dos’37 1-2 (0-1)
24. Houwing 0-1, 66. Meier 0-2, 89. Go Ahead Kampen 1-2

Vroomshoopse Boys blijft goed meedoen, bovenin de eerste klasse. Hoewel de ploeg uit Vroomshoop de betere was, stond er halverwege de tweede helft toch slechts 1-1 op het scorebord. Smedema zorgde voor de 0-1, maar Zutphen maakte gelijk. Het was Hutten die er voor zorgde dat de drie punten mee naar Twente gingen.

Zutphen – Vroomshoopse Boys (1-2 0-0)
55. Smedema 0-1, 67. Zuthpen 1-1, 71 Hutten 1-2