Woensdag 23 oktober 2024

Heracles Almelo laat tegen Vitesse kansen onbenut

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   Geen reacties

Vitesse- Heracles - Rene Hummel 3ARNHEM – Vitesse deed zondagmiddag wat Heracles Almelo naliet, effectief met kansen omgaan. Daar waar de wedstrijd in 5-5 had kunnen eindigen, werd het 3-0. Want daar waar de Almeloërs verzuimden de kansen te benutten, deed Vitesse dat wel drie keer.

Na de bekerstunt in Amsterdam van donderdag (0-4 tegen Ajax) domineerde Vitesse zondag ook tegen Heracles Almelo. Grote kansen leverde dit aanvankelijk echter niet op en de eerste mogelijkheden waren voor de Almeloërs. Een vrije trap van Oussama Tannane na een kwartier werd door ‘de muur’ van richting veranderd en overgetikt door doelman Eloy Room. Even later mocht Iliass Bel Hassani vrij inschieten vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Room redde wederom. Halverwege de eerste helft drukte Vitesse door. Zakaria Labyad schoot eerst nog op de vuisten van doelman Dennis Telgenkamp, maar kort daarna was het raak via Traoré. Renato Ibarra legde vanaf rechts terug op de Burkinees, die uit stand raak schoot. Na een half uur spelen was de wedstrijd al bijna beslist met de 2-0 van Labyad, die tegendraads raak schoot op een voorzet van Marko Vejinovic vanaf de rechterflank.

Heracles kon nog terug in de wedstrijd komen, maar Labyad haalde de inzet van Bryan Linssen van de lijn. Daarop besliste Vitesse het duel nog voor rust definitief met de 3-0 van wederom Traoré. Na een mooie steekpass van Davy Pröpper kon hij weglopen bij de Almelose verdedigers en beheerst raak schieten.

Na rust leek het een kwestie van tijd te zijn voordat de thuisploeg nog veel meer afstand zou gaan nemen, maar het tegenovergestelde was het geval. Vitesse geloofde het na de veilieg 3-0 allemaal wel en liet het spel aan Heracles Almelo. Dat leverde kansen op voor onder anderen Tannane en Linssen, maar net als voor rust wisten de aanvallers geen raad met de mogelijkheden. Daardoor gaat Heracles Almelo met een nederlaag de winterstop in, maar ook met het gevoel dat er tegen Vitesse veel meer mogelijk was geweest.